Tilbygg hytte Nipen

Eksisterende tømmerhytte fra slutten av 90-tallet har fått to moderne tilbygg, med glass og stein, som er tilpasset eksisterende bebyggelse og landskap.Utvidelse av eksisterende stue er trappet ned, slik at man får utsikt i store glassfelt fra eksisterende oppholdsrom over det nye rommet.

Ned mot terreng møter bygget bakken i en mørk steinmur, som blir bindeledd mellom bygg og landskap. På denne måten unngår man skjemmende fyllinger og får et lyst rom med utsikt helt inn i den gamle laftehytta.

Med respekt for eksisterende bygg tilfører vi nye åpne, lyse og moderne rom ved hjelp av naturlige materialer.

En laftebukk, i tre og stål, står mellom nytt og gammelt bygg. Den åpner opp mellom de to rommene. Ny soveromsfløy møter terrenget på samme måte som stuetilbygget, med en steinmur. I denne delen har vi kombinert et tradisjonelt stavuttrykk med store glassflater og et minimalistisk uttrykk.

Interiøret er en kombinasjon av solide naturmaterialer, kontraster, minimalistiske løsninger uten listverk og godt håndtverk.

Ny garasje er lagt inn i terreng og er integrert i ny uteplass. Tomta er re-vegetert med lokal vegetasjon som gjør at skogbunn og busker er tilbakeført inn mot hytta og steinmurene. Resultat er et godt landskapstilpasset bygg, som vi er stolte av å ha vært med å skape.

Type prosjektRenovasjon
Sted Geilo
År2019
Tags, , ,